top of page
BE6DB673-4E6D-462D-9AAE-CDCCAE9AF6F5_1_2
sverigetipset logga_vit.png

Att resa med hund - eller - Får man ta hunden med till sevärdheten?

Att resa med hund är ju rätt härligt. Om man får till det. Att hamna på ett vandrarhem som inte tillåter jyckar i några gemensamma utrymmen, det är 30 grader i skuggan och fyrbenta vännen har fått semestermage är hemskt (ja, jag pratar med dig Borensberg!). För att göra resan fin för alla inblandade kommer här en liten guide till att resa med hund. I Sverige.

Ta sig fram

Tåg och bil är bäst. Buss funkar om det inte är några längre sträckor vi pratar om. Flyg inte att tänka på av många orsaker. Att endast små knähundar får åka med inne i kabinen medan större kompisar får åka i lastutrymmet (hiuu...) är bara en orsak att skippa flyget.


Tåg

SJ och de flesta tågbolag erbjuder speciella husdjursvagnar. Husdjursvagen är dessutom den bästa vagnen på tåget för dina reskamrater är hundra gånger gulligare där. Se till att din hundkompis uppför sig acceptabelt bara. Här är inte rätt miljö att dela en pastasallad med voffsen.


Bil

Smidigt. Men tänk på säkerheten.

1 LÄMNA ALDRIG HUNDEN I BILEN. Bara gör det inte.

2 Använd en säkerhetsbur eller en godkänd bilsele som man spänner fast i säkerhetsbältet.

3 Stanna ofta. Är hunden stressad kan hen behöva en lugn promenad innan du ger vatten. Att hunden inte vill dricka eller äta behöver inte betyda att hen inte behöver det.Övernatta med hunden

Många hotell tillåter hundar på rummet mot en avgift. Här kan det vara värt att ta reda på hur hög avgiften är och om hundrum innebär att du får det absolut sämsta rummet. Limpan och jag har även hamnat på hotell som har avsatt det finaste rummet till hundgäster, ställt fram en vattenskål och lagt en bit hundgodis på hundbädden (Hej Häringe slott!). Man gillar ju ställen som gillar hundar.

Tält

Så mysigt! Funkar utmärkt att sova med hund i tältet. Tänk på att slå upp tältet i morgonskugga och ha vatten tillgängligt bara.


Husvagn, husbil och vanlife.

Funkar bra det med. På vissa campingplatser måste du ha din hund kopplad. Men frågar du mig bör du ha det även där campingen inte ställer såna krav.


Packa till hunden

Det här brukar vi ha med när vi reser med vår hund:

> Hopfällbara skålar till vatten och mat

> Gå fint-kopplet

> Längre lina att ha på campingplatsen

> Favoritfilten att sova på

> Hans vanliga hundmat

> Fästingplockare

> Jodopax till småsår

> Klosax

Ska vi lämna Limpan på hunddagis eller hundpensionat under resan tar vi med vaccinationskortet också.


En stor fördel med att bara resa inrikes är ju att Limpan kan hänga med nästan överallt. Så då gör han det.

Hur är det med er? Reser du och din hund tillsammans?


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
För sverigetips och små souvenirer:

Tackar!

D48FBA29-EE04-4DD4-88D9-AD4F77F27434-511

En reseblogg för hemkära

Sverigetipset är hemliga smultronställen, magisk natur, typiska turistfällor, småstadsidyller och rofyllda vandringsleder. Alltid billigt, enkelt och inrikes.  

Lite campervan, hundsnack och tankar kring hur en lever livet hållbart blir det också. 

Jag som skriver heter Mia, hunden på bilden heter Limpan. Till vardags jobbar jag som kommunikatör och formgivare. Och så driver jag butiken

Kommuntröjan - med oslagbara slogans från våra 290 kommuner.

Om du har frågor eller är intresserad av samarbete får du gärna mejla mig på hej@kommuntrojan.se

bottom of page