top of page
BE6DB673-4E6D-462D-9AAE-CDCCAE9AF6F5_1_2
sverigetipset logga_vit.png

Därför borde alla resa lokalt. Alltid!

Coronaviruset har förändrat tillvaron på så många sätt. När jag skriver detta har vi inget annat val än att stanna i vårt Sverige. Men även annars är lokal turism något jag verkligen vill slå ett slag för. Här är fem anledningar till att alla borde semestra hemmavid.

STOPPA SMITTSPRIDNINGEN

Det vore helt förödande om vi skulle resa till coronadrabbade länder och sprida smittan vidare just nu. Så ettan är självskriven - vi behöver stanna på vår kant för att stoppa smittspridningen just nu.


RÄDDA VÅR EKONOMI

Trots Magdalena Anderssons generösa plånbok är vårt lands ekonomi under enorm press just nu. Fysiska butiker går på knäna, restauranger tvingas ställa om och musiker lämnar yrket. Och vi har nog bara sett början. En liten insats vi kan göra för att hjälpa är att spendera vår semesterkassa hemma.


RÄDDA DIN EGEN EKONOMI

Att resa utomlands är dyrt! Flygresor, transfer, växelkurs, pass, flygplatsmat - allt detta kostar en bra slant och jag gissar att just dessa poster inte direkt är höjdpunkten på din resa. Reser vi inrikes slipper vi sånt trist. Dessutom, många svenska resmål erbjuder rabatter på inträde och övernattningar just nu.


BÄTTRE FÖR MILJÖN

Går det att rättfärdiga nöjesresor med flyg just nu? Jag har svårt att göra det. Jämför man olika åtgärder du kan göra för miljön så ett flygstopp överlägset bäst. Typ slopa en vecka på mallis lika med äta veganskt och cykla några år. År någonstans nära istället. Ta bilen vetja! Det gör så otroligt stor skillnad för klimatet och framtiden.


NÖRDA PÅ SVERIGE

Vet du skillnaden på Öländska kroppkakor och Norrlands palt? Vad gjorde Snapphanarna i Skåne egentligen? Vad är grejen med norrsken? Jag lovar att Sverige har en massa superspeciellt och unikt att erbjuda oss upptäcktsresande. Det gäller bara att förbereda din resa lite så du inte blir hemmablind. Googla, lyssna på en podd om resmålet på väg dit, läs på om en historisk händelse, prata med lokalinvånare, besök stadens museum, köp en guidebok eller boka in en guidad tur. Jag lovar att det ger så mycket mer!


Vill du ha fler restips i din inkorg? Prenumerera på mina Sverigetips!


0 kommentarer
För sverigetips och små souvenirer:

Tackar!

D48FBA29-EE04-4DD4-88D9-AD4F77F27434-511

En reseblogg för hemkära

Sverigetipset är hemliga smultronställen, magisk natur, typiska turistfällor, småstadsidyller och rofyllda vandringsleder. Alltid billigt, enkelt och inrikes.  

Lite campervan, hundsnack och tankar kring hur en lever livet hållbart blir det också. 

Jag som skriver heter Mia, hunden på bilden heter Limpan. Till vardags jobbar jag som kommunikatör och formgivare. Och så driver jag butiken

Kommuntröjan - med oslagbara slogans från våra 290 kommuner.

Om du har frågor eller är intresserad av samarbete får du gärna mejla mig på hej@kommuntrojan.se

bottom of page