top of page
BE6DB673-4E6D-462D-9AAE-CDCCAE9AF6F5_1_2
sverigetipset logga_vit.png

Här är vår planlösning för Boxer Peugeot L2H2

Nu när vår blivande husbil är inne på verkstan passar det ju bra att gå igenom planlösningen. Dags att bestämma sig! Ska sängen vara framme på dagtid, på bekostnad av sittplatser? Eller ska vi satsa på en soffgrupp på dagtid och bädda fram sängen på kvällen? Ska vi kunna laga mat? Ska man komma åt garaget från bodelen? Så många frågor. Äntligen har vi enats om den U L T I M A T A planlösningen för en lagom stor campervan. Åtminstone för oss :)


VILKA SKA MED?

Vi är tre personer - två långa vuxna och ett barn - samt vår hund - labradoren Limpan som ska kunna åka säkert och bo mysigt i bilen. Utöver oss är vi två till i familjen - en tonåring och en pappa - som har egen bil men vill kunna följa med ibland.


HUR MYCKET PLATS SNACKAR VI?

Vi har ju tagit bort mellanväggen bakom våra tre säten. Det ger oss 7 kvm boyta. Längden från stängda bakdörrar till mellansätet är exakt 3 m. Bredden är mellan 179 och 183 cm, men jag räknar med 180 cm i ritningen. Måtten gäller med isolering men utan innerväggar/panel. En ruta på pappret är 10 cm i verkligheten.

texten
Vår planlösning för Peugeot Boxer L2H2. En ruta på pappret är 10 cm i verkligheten.

PLANLÖSNINGEN

Vi har valt att bygga en säng som ska kunna gå att dra ut på kvällen men ändå vara en säng på dagen. Vi ska kunna laga mat inne i campervanen och sitta tre personer runt bordet. Är vi fler kan man även sitta på sängen och på den lilla pallen i dörröppningen.


Långsidan med dörröppningen

Den lilla figuren uppe till vänster betyder att du står inne i vanen och tittar mot denna väggen :)

Som du ser har vi 80 cm kvar av dörröppningen, mellan köket och soffan. Soffan döljer en kylbox och vår skoförvaring. Men mer om det på sista ritningen.


SÄNGEN

Vi har valt höjden 80 cm för både köksbänken och sängen. Det beror på att det sitter en riktigt bra balk i chassit på den höjden, som funkar bra att montera i.

De tre ifyllda figurerna på sängen är madrasser. Vi har köpt två madrasser (120x200 cm och 80x200 cm) och kommer göra om dem till tre separata madrasser 2 st 40x180 cm och 1 st 120x180 cm. Det gör att vi får en utbäddad säng som är 180x200 cm. Mysigt va! Som "sängsoffa" är soffan 180x120 cm.Långsidan utan dörröppning

När vi bäddar ut sängen drar vi ut en skiva som får löpa på soffornas ryggstöd i samma höjd. För lite extra stöd kommer vi ha ett block mellan bordet och sängskivan. De två smalare madrassdelarna lägger vi ovanpå och bäddar. Den lilla soffdelen som sticker ut under sängen blir trappsteget upp till sängen.


KÖKET

Vi har ett litet hörnkök med en rund infälld diskho och vatten med fotpump. Under den längre köksbänken är vår dieselvärmare.

Till vänster: kök | Till höger: garage

På väggen mot hytten har vi ett fönster utan glas. Det är stort nog att ta sig igenom. Inte för att jag tror att vi någonsin kommer göra det! Ovanför fönstret är tre hyllor som är riktigt djupa, de sträcker sig över förarhytten.


GARAGET

Här bak förvarar vi våra batteriet, utemöbler, grill och sånt vi inte behöver inne i bodelen. Dock kommer det finnas en lucka mellan garaget och bodelen, under bordet.

Sittplatsen

Här ser du bordet och de två sofforna. Men också vägghyllorna över sängen. I den lite större får tre lagom stora väskor med kläder plats. Den pyttelilla till höger är en list/hylla för mobiler på laddning, några böcker, vattenflaskan etc. Utöver dessa har jag tänkt några vägghyllor över köksbänken.


Måste ha bra ljus!

BELYSNING

På bilden ovan har jag bara ritat in belysning och takluckor. fyrkanterna är takluckor. Den till vänster kommer att ha en fläkt. De runda ringarna är infällda spotlights. Den lite större lampan i mitten är en båtlampa. Tre läslampor över sängen och två ljusslingor under hyllorna.


VAR SKA ALLT FÅ PLATS?

Vad behöver man för utrustning i en campervan, kanske du undrar? En hel del verkar det som.

1 Kylbox

2 Gasolkök

3 Gasolugn

4 Gasoltub

5 Toalett

6 Servis

7 Bestick

8 Kastruller/formar/vattenkokare

9 Köksredskap

10 Skor

11 Kläder

12 Sängkläder

13 Skafferi

14 Apotek

15 Handdukar

16 Hygienartiklar

17 Vattendunk

18 Spillvattendunk

19 Batteri

20 Elstation

21 Dieselvärmare

22 Diskbalja

23 Städmaterial

24 Brandsläckare

25 Brandvarnare

26 Gasvarnare /Kolmonoxidvarnare

27 Soptunna


Phu!


Har jag missat något? Vad kan du inte klara dig utan på campingen? Skriv gärna och tipsa så gör vi ett stor packlista tillsammans :)

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
För sverigetips och små souvenirer:

Tackar!

D48FBA29-EE04-4DD4-88D9-AD4F77F27434-511

En reseblogg för hemkära

Sverigetipset är hemliga smultronställen, magisk natur, typiska turistfällor, småstadsidyller och rofyllda vandringsleder. Alltid billigt, enkelt och inrikes.  

Lite campervan, hundsnack och tankar kring hur en lever livet hållbart blir det också. 

Jag som skriver heter Mia, hunden på bilden heter Limpan. Till vardags jobbar jag som kommunikatör och formgivare. Och så driver jag butiken

Kommuntröjan - med oslagbara slogans från våra 290 kommuner.

Om du har frågor eller är intresserad av samarbete får du gärna mejla mig på hej@kommuntrojan.se

bottom of page