top of page
BE6DB673-4E6D-462D-9AAE-CDCCAE9AF6F5_1_2
sverigetipset logga_vit.png

Packlistan för bilresor: 15 saker du behöver

Är det bara jag som får klaustrofobi efter allt för många helger hemma? Känslan “Jag behöver komma ut” brukar infinna sig ganska snabbt här! En av mina favoritsätt att resa är att packa bilen eller vanen, köra ut på E4an och vrida upp volymen på en bra låt. Omedelbar frihetskänsla! Då är det bra tråkigt när jag efter en timme på motorvägen kommer på att Juuuust det, jag glömde… Här är packlistan som råder bot på sånt trist.

Oavsett om du åker långt eller bara en kort weekendresa, packa med detta innan du drar så blir resan göttigare.


Solglasögon

Stor vattenflaska

Toalettpapper

Våtservetter

Snacks

Kylväska

Necessär

Sandaler

Guidebok

Poddar/Ljudbok

Spel

Myggolja

Nödkit till bilen

Första förband

Apotek


SOLGLASÖGON

Skönt att ha i bilen även på vintern. Snön bländar ännu mer än sommarsolen.


STOR VATTENFLASKA

Jag brukade undvika att dricka så att toastoppen skulle bli färre. Men nu är jag äldre och klokare och föredrar att må bra, även i bilen! Se till att alla i bilen har varsin stor vattenflaska så behöver du inte stanna för att fylla på dem så ofta.


TOAPAPPER

Man vet aldrig.


VÅTSERVETTER

Hur gjorde man innan våtservetterna? Torkar kladdiga händer, spilld glass på tröjan, infekterade sår. Funkar även som nöd-dusch och i nödfall - toapapper.


SNACKS

Lika viktigt som vatten i bilen tycker jag snacks är. För humöret alltså. Men skippa dyra onyttiga godisbitar på macken och packa med egna godsaker i kylväskan. Smoothies, skivad frukt, hembakat, ostmackor...mmmm…


KYLVÄSKA

Alltså OUMbärlig om du frågar mig. Ha en redo i bilen så kan du köpa billigare, godare och nyttigare luncher i mataffären och nobba vägresaurangernas diton. Och ett bra ställe att förvara alla dina smaskiga snacks som du tog med dig i förra punkten.


NECESSÄR

Jag tar med mig ett bra cerat (denna eko/veganska från Hurraw gillar jag bäst) och handkräm (helst denna från Weleda). Långa stunder i bilen med AC kräver dessa varor.


SANDALER

Så skönt att stoppa tassarna i ett par sandaler efter en lång bilresa, vandring eller dag på stan. Praktiskt också om du måste kila ut och kissa på natten. Kan aldrig gå fel med ett par Birken!


GUIDEBOK

Ja nu var det ganska länge sedan jag köpte en “riktig” guidebok. Men laddar gärna ner en digital variant eller åtminstone kollar upp resmålets turistsida på nätet. Undantaget är friluftsresor. Ska jag ut i vildmarken vill jag gärna ha en guidebok med kartor med.


PODDAR/LJUDBOK

Förr la jag timmar på att kurera den perfekta låtlistan till mina kommande resmål. Nu för tiden lägger jag minst lika lång tid att ladda ner böcker och poddar som ska fördjupa min upplevelse av resan. Är jag en tant nu?


SPEL

Ha alltid en kortlek i bilen. Man vet aldrig.

Brädspel och frågesport är roligare än att scrolla mobilen, om ni är flera som reser.

Men alltid en kortlek.


MYGGOLJA

Välj en som är snäll mot dig och miljön (men förjävlig mot knott och mygg). Som denna!


SÄKERHET I BILEN

Så viktig denna! Borde komma först men nu har jag redan skrivit allt.

Ha ALLTID i bilen: Nödtriangel, reservhjul, laddare till mobilen.

På vintern lägg till: Varma kläder, ullsockor, värmeljus, tändstickor, något att stoppa framför däcken om du kör fast i snön - typ en bilmatta eller lite sand.


FÖRSTA FÖRBAND

Om du inte redan har en i bilen, köp en bra förstaförbandväska bums.


APOTEK

Packa en liten necessär med några nödvändigheter och låt ligga i bilen: huvudvärkstabletter, ev. allergimedicin, fästingplockare, handsprit och tamponger.

 

Vill du ha min bästa lista - en komplett packlista för alla slags resor i Sverige? Här hittar du den! (Skriv ut och spara i resväskan)


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
För sverigetips och små souvenirer:

Tackar!

D48FBA29-EE04-4DD4-88D9-AD4F77F27434-511

En reseblogg för hemkära

Sverigetipset är hemliga smultronställen, magisk natur, typiska turistfällor, småstadsidyller och rofyllda vandringsleder. Alltid billigt, enkelt och inrikes.  

Lite campervan, hundsnack och tankar kring hur en lever livet hållbart blir det också. 

Jag som skriver heter Mia, hunden på bilden heter Limpan. Till vardags jobbar jag som kommunikatör och formgivare. Och så driver jag butiken

Kommuntröjan - med oslagbara slogans från våra 290 kommuner.

Om du har frågor eller är intresserad av samarbete får du gärna mejla mig på hej@kommuntrojan.se

bottom of page